Raw Blues Experience

 In 2006 werd in WESPELAAR, welbekend van het jaarlijkse “SWING” bluesfestival, “RAW BLUES” boven de doopvont gehouden.
Na menige personeelswisselingen vond de band in 2011 zijn definitieve vorm.
De leadvocals en harmonica worden waargenomen door de youngster in de band: Brent REDANT. Met zijn doorleefde stem en uitgelezen performance weet hij iedere muziekliefhebber van de eerste tot de laatste seconde te boeien.
Jacky VERSTRAETEN (bas / contrabas / vocals ) heeft reeds menig blueswatertje doorzwommen en heeft samen met THE NIGHT TIME HEROES op talrijke podia in België en buitenland gestaan. Hij is de bluessoul van de band.
Samen met “Bigfoot Bart” alias Bart De Bruecker (drums) staat hij in voor de ritmesectie die door het repertoire dendert als een hogesnelheidstrein. Ook Bart heeft zijn hart aan de blues verloren, maar kan evengoed van folk of Hard Rock genieten.
Tot slot Marc VAN NULAND (gitaar / vocals), oprichter van RAW BLUES EXPERIENCE, die nadat hij pop, rock, country- en southern rock heeft gespeeld, terugkeert naar zijn muzikale roots.
“RAW BLUES EXPERIENCE” brengt onvervalste rootsmuziek, maar dan wel in een eigen mlx van blues, rockabilly, swing en jump.
Inspiratie werd opgedaan in de fifties blues van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Elmore James, Jimmy Rodgers en Willie Dixon.
Ook rockabilly herleeft met songs van Carl Perkins, Rocky Burnette’s Rock & Roll Trio, Andy Starr en Chuck Berry. En laat u maar gaan op de swing van Louis Prima’s “5 Months, 2 Weeks, 2 Days”.
RAW BLUES Live = the real EXPERIENCE ! Fun, ambiance en 100% the real stuff… We hopen je binnenkort te mogen begroeten op ons volgend optreden.
Long live the RAW blues !!! Aan u om deze EXPERIENCE mee te maken.